WATCHING MAGAZINE Nummer 1 // 2024
Nummer 2 verschijnt in juni 2024

Horloge nieuws

Image

Hublot: Spirit of Big Bang Moonphase

Hublot houdt van kleur en dat laat het zien in de Spirit of Big Bang Moonphase. Vier nieuwe modellen in blauw, paars, oranje en roze mogen komende zomer opvallen met een matchende band, quartz wijzerplaat, maanfase disk, wijzers, indexen en bezel.

Hoewel vooral de kleur van dit model opvallend is, is de Spirit of Big Bang Moonphase meer dan dat. Binnen de (42 mm) tonneauvormige kast is achter het saffierglas het opengewerkte HUB1770 skeletuurwerk te zien. Het gaat schuil achter een doorzichtig gekleurde quartz wijzerplaat van silicon dioxide (SiO2) en aluminiumoxide (AI2O3) dat op hoge temperatuur is gesmolten. Het heeft een hardheid van 7 op de Schaal van Moh, wat het moeilijk te verwerken maakt.

De vier kleurige uitvoeringen hebben elk een maanfase aanduiding op 6 uur met een maan in dezelfde kleur als het horloge. Het tweewijzer model biedt verder een kleine seconde op 9 uur en een grote datumaanduiding tussen 12 en 3 uur. De kast is van titanium of King Gold terwijl de bezel wordt opgesierd door 48 saffieren of amethisten in een bijpassende kleur.

De Spirit of Big Bang Moonphase is waterdicht tot honderd meter en heeft een gangreserve van 50 uur.