WATCHING MAGAZINE Nummer 2 // 2024
Nummer 3 verschijnt in september 2024

Horloge nieuws

Image

Baume & Mercier lanceert Clifton Baumatic

Celestin en Louis-Victor Baume werkten lang geleden al met een duidelijk motto: “Accepteer uitsluitend perfectie en slechts manufactuur horloges van de hoogste kwaliteit.” Met de nieuwe Clifton Baumatic komt Baume & Mercier volledig aan deze eisen tegemoet.

Bij de ontwikkeling van de Clifton Baumatic heeft Baume & Mercier met een frisse, maar serieuze blik naar het mechanische horloge gekeken om de prestatie te verbeteren en het beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen. Het resultaat hiervan is een elegant en eigentijds stalen horloge dat bovendien een horloge voor de toekomst is. Maar belangrijker: de Clifton Baumatic wordt aangedreven door een geheel nieuw uurwerk dat eenvoudig, krachtig en accuraat is. Het is bovendien het allereerste Baume & Mercier kaliber. Het kaliber BM12-1975A werd ontwikkeld in samenwerking met de ValFleurier Manufacture en het R&D team van de Richemont Group, waar Baume & Mercier deel van uitmaakt.

Het uurwerk bestaat uit verschillende innovatieve onderdelen die zorgen voor een grotere gangreserve, accuratesse en betrouwbaarheid. Door de grotere betrouwbaarheid is onderhoud bovendien minder vaak nodig. Dit wordt nog eens versterkt door een nieuw soort olie en het gebruik van onderdelen die ongevoelig zijn voor magnetisme.

De Clifton Baumatic is er in vier klassieke designs, maar ook als een COSC-gecertificeerde chronometer. Het horloge geeft de uren, minuten, seconden en de datum aan.