WATCHING MAGAZINE Nummer 1 // 2024
Nummer 2 verschijnt in juni 2024

Horloge nieuws

Image

Nomos Glashütte en Ace Juweliers brengen ode aan De Stijl

Het Amsterdamse Ace Juweliers heeft in samenwerking met het Duitse Nomos Glashütte een speciaal horloge ontworpen ter ere van het 100-jarig jubileum van De Stijl. De oplage van de Ace x Nomos 100 Jaar De Stijl Limited Edition is honderd stuks.

De familie Ben Joseph, eigenaar van Ace Juweliers, heeft naast een gedeelde passie voor horloges en sieraden ook een grote liefde voor kunst en design. Het 100-jarig jubileum van De Stijl bood de perfecte gelegenheid om de twee te combineren. Het elegante vorm-volgt-functie design van Nomos was het perfecte canvas voor dit project.

De Ace x Nomos 100 Jaar De Stijl Limited Edition heeft een zilverwitte wijzerplaat en een 38mm Orion kast van edelstaal. De indexen hebben elk een eigen lengte en dikte, en lijken hiermee recht uit Compositie in Lijn van Mondriaan of de Rood-Blauwe stoel van Rietveld te komen. Het resultaat is een verrassende en volkomen asymmetrische compositie van lijnen, vierkanten en rechthoeken. Elke uurmarkering is hierbij uniek – net zoals elk moment van de dag dat is. De tijd wordt weergegeven door een set diepzwarte, kaarsrechte wijzers.

De wijzerplaat is volkomen monochroom, maar in het uurwerk zijn subtiele stukjes kleur te vinden. Nomos’ eigen Alpha uurwerk is voorzien van geblauwde schroeven, rode synthetische robijnen en een geel balanswiel. Het wordt met de hand opgewonden en is te bewonderen door het saffierglazen achterdeksel. Dit speciale model voor kunst- en horlogeliefhebbers wordt geleverd op een zwarte Shell Cordovan band.

Alon Ben Joseph, CEO van Ace Juweliers, zegt: “Al zo lang ik me kan herinneren ben ik een fan van De Stijl en als kind was Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan altijd een van mijn favoriete schilderijen. Het heldere lijnenspel van Nomos is een perfecte match met het werk van De Stijl, en dit merk was dan ook de perfecte keuze voor de 100 Jaar De Stijl Limited Edition. Uiteindelijk wilden wij een horloge ontwerpen als een ode aan De Stijl, met genoeg klasse en karakter om ook over 100 jaar nog stijlvol te zijn.”

Rob Nudds, Sales Manager Noord Europa van Nomos Glashütte, voegt hieraan toe: “Het is voor Nomos een eer geweest om samen met Ace te werken aan deze ode aan een van ’s werelds meest herkenbare kunstbewegingen. De uitgangspunten van De Stijl passen goed bij het designethos van Nomos, en in deze Limited Edition komen de beste elementen van beiden samen.”

De Ace x Nomos 100 Jaar De Stijl Limited Edition is exclusief verkrijgbaar in de boutiques van Ace Juweliers en online via e-Boutique www.AceJewelers.com.