WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

TWCO brengt Sea Rescue Diver in zwart

De Sea Rescue Diver series van TWCO kenden we al in een uitvoering met oranje of geel, maar nu presenteert het jonge Nederlandse merk een nieuwe variant: de Sea Rescue Diver ‘Tactical Model’ in zwart.

Eind 2012 ging het merk TWCO van start en bij deze entree in de horlogebranche bracht het de modellen Sea Rescue Divers Oranje en Geel. Drie jaar later kan eigenaar Robbert Suurland met tevredenheid terugkijken op dit debuut en het succes van de eerste modellen. “Het is erg fijn om te kunnen constateren dat onze eerste duiker modellen zo goed worden ontvangen in de markt. De enige logische vervolgstap kon dan ook alleen maar zijn om deze lijn uit te breiden met een DLC gecoate variant. De Sea Rescue Diver ‘Tactical Model’.”

twco6

De Sea Rescue Diver is een klassiek duikers horloge dat is gemaakt van 316L chirurgisch roestvrij staal. Het is voorzien van saffierglas met dubbele anti-reflecterende coating aan de binnenzijde en een mechanisch uurwerk (Miyota). Het is waterdicht tot zeshonderd meter, uitgevoerd met een zeer degelijke uni-directionele bezel en een grote en duidelijk afleesbare minutenwijzer. Kortom, een professioneel horloge voor professionals en afficionados. Gebleven zijn de bekende design kenmerken zoals de ‘3 minuten radiostilte markeringen’ langs de minutenring. Tijdens deze drie minuten wordt in noodgevallen een radiostilte in acht genomen om de kans te vergroten dat een zwak signaal kan worden opgevangen.

twco5