WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

SIHH 2017: PIAGET ALTIPLANO

Zestig jaar geleden maakte de Altiplano zijn debuut en deze 60ste verjaardag mag wat Piaget betreft best goed gevierd worden. 2017 is voor het merk het Jaar van de Altiplano. De aftrap hiervoor geeft het tijdens de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH).

Toen Valentin Piaget in 1957 het ultraplatte kaliber 9P presenteerde, was de eerste Altiplano meteen al het begin van een legende. De afgelopen zestig jaar wist Piaget de grenzen steeds verder te verleggen met uurwerken die steeds dunner werden en waarmee het merk uitgroeide tot een specialist op dit gebied.

In het Altiplano Jaar 2017 laat Piaget een jaar lang zien dat dit elegante model een horloge van alle tijden is. We zien (als limited edition) voor het eerst een Altiplano met tourbillon. Ook is er een meer eenvoudige en kleurrijke lijn voor dames en heren met modellen in roze, grijs, blauw en groen.

Onder de noemer New Classics zijn er nu twee blauwe modellen die zijn geïnspireerd door de eerste Altiplano. Het model met handopwinding heeft een diameter van 38 millimeter en bevat het kaliber 430P dat slechts 2,1 millimeter hoog is. De automaat met een kastdiameter van 43 millimeter huisvest het kaliber 1200P dat met 2,35 millimeter ietsje dikker is.