WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

SIHH 2016: Tonda Chronor Anniversaire (Parmigiani)

Vorig jaar vierde Watching het 20-jarig bestaan en nu is het de beurt aan Parmigiani. Een 20ste verjaardag wil Parmigiani tijdens de SIHH 2016 natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom presenteert het merk de Tonda Chronor Anniversaire.

parm1

De jubileumchronograaf van Parmigiani heeft enkele opvallende kenmerken. Het is bijvoorbeeld het eerste geïntegreerde chronograaf uurwerk van het merk. Parmigiani heeft ervoor gekozen om aan deze nieuwe chronograaf geen extra module toe te voegen; elk onderdeel maakt deel uit van het uurwerk. Het resultaat is het kaliber PF361 dat niet alleen een split second chronograaf, maar ook een grote datumaanduiding te bieden heeft.

parm3

De lancering van de geïntegreerde chronograaf valt samen met het 20-jarig bestaan van Parmigiani en dus heeft het horloge de naam Tonda Chronor Anniversaire gekregen. Dit horloge, overigens de eerste in een nieuwe lijn, is voor deze feestelijke gelegenheid uitgerust met een roségouden uurwerk. Een opvallende keuze, want goud is niet bepaald het meest eenvoudige materiaal om een uurwerk van te maken.

De Tonda Chronor Anniversaire is er in een witgouden en een roségouden uitvoering, in combinatie met een wijzerplaat in wit of royal blue. Beide limited editions (25 stuks) zijn uitgerust met een gouden uurwerk.