WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

SIHH 2016: Royal Oak (Audemars Piguet)

Audemars Piguet en de Royak Oak kunnen natuurlijk in een adem worden genoemd, maar ook een klassieker van dit kaliber kan blijven verrassen. Dat blijkt wel tijdens de SIHH 2016 waar de Royal Oak verschillende gezichten toont.

ap11

De Tourbillon Chronograph Openworked toont het kaliber 2936 in al zijn glorie. Achter de opengewerkte wijzerplaat en door de saffierglazen achterzijde toont zich een uurwerk dat niet alleen de uren/minuten/kleine seconde verzorgt, maar ook een tourbillon en chronograaf. De platinum kast heeft een diameter van 44 millimeter.

 

ap21

 

De Tourbillon Extra-Thin Openworked bevat het kaliber 2924 dat slechts 4,46 millimeter hoog is. Het is te bewonderen door de opengewerkte grijze wijzerplaat en door het glazen achterdeksel. Dit geelgouden horloge (41 mm) toont naast de uren en minuten ook een tourbillon en een gangreserve aanduiding (minimaal 70 uur).

 

ap31

De Concept Tourbillon Chronograph heeft een gangreserve van maar liefst 237 uur. Dat is te danken aan het kaliber 2941 dat is gehuisvest in een roségouden kast (44 mm) met een witte keramische bezel. Het uurwerk doet tevens dienst als wijzerplaat en biedt ook nog eens een tourbillon, een lineaire chronograaf (minuten) met centrale sweep seconds wijzers en een gangreserve aanduiding.

 

ap41

Een maatje kleiner kan ook wat de Royal Oak betreft. 37 millimeter met het automatische kaliber 3120 of 33 millimeter met een quartz uurwerk. Een kast van edelmetaal wordt in deze kleinere modellen gecombineerd met wijzerplaten in verschillende kleuren en een Grande Tapisserie patroon.