WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

SIHH 2016: 85 jaar Reverso (Jaeger-LeCoultre)

De Salon International de la Haute Horlogerie loopt bijna ten einde, maar in de middag van dag 4 wacht ons nog een boeiende presentatie. De Reverso bestaat 85 jaar en dat mag deze week wat Jaeger-LeCoultre betreft uitgebreid gevierd worden. Dat begon op maandag met een feest tot in de kleine uurtjes en natuurlijk is er een nieuwe Reverso collectie met de Reverso Tribute Gyrotourbillon als hoogtepunt.

Een klassieker. Een icoon. Een legende. Het zijn allemaal benamingen voor de Reverso en geen daarvan is overdreven. Sinds het horloge in 1931 werd ontworpen voor Britse polo-spelers in India is het al 85 jaar lang met de tijd mee gegaan. In eerste instantie was de Reverso praktisch van aard, omdat met een omkeerbare kast het glas niet kan breken tijdens een polo-wedstrijd. Maar de dubbele kast biedt ook ontelbaar veel design mogelijkheden en zo heeft de Reverso de afgelopen 85 jaar steeds weer weten te verrassen en is het model toch altijd herkenbaar gebleven.

De Reverso-collectie die Jaeger-LeCoultre in Genève presenteert, is opgebouwd rond drie uitvoeringen: Reverso Classic, Reverso Tribute en Reverso One. Deze zijn verkrijgbaar in de maten small, medium en large. Zo moet het voor iedereen mogelijk zijn een Reverso te vinden die bij hem of haar past. Op zoek naar iets persoonlijks? Dan kan de horlogeliefhebber terecht bij het Atelier Reverso om een eigen ontwerp tot leven te laten komen.

Hoogtepunt in de nieuwe Reverso collectie is de Reverso Tribute Gyrotourbillon. Dit Grande Complication model toont aan beide zijden de Gyrotourbillon aan het werk; maar zien we aan de voorzijde nog een wijzerplaat, aan de achterzijde is de aandacht bijna volledig gericht op het fraai gedecoreerde kaliber 179. Hoe we dit horloge moeten dragen? Dat wordt een lastige keuze.

jaeger3
jaeger2