WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Met Ace Juweliers op bezoek bij Breitling Chronométrie

Een bezoek brengen aan het bedrijf dat je horloge heeft gemaakt. Het is een wens van veel horlogeliefhebbers en voor een tiental klanten van Ace Juweliers ging die wens onlangs in vervulling. Zij brachten een bezoek aan Breitling Chronométrie.

Het is vroeg, zeer vroeg zelfs, als tien klanten van Ace Juweliers en Watching’s Bernard Werk zich op Schiphol voegen bij Alon Ben Joseph, mede-eigenaar van de Amsterdamse juwelier. Wat volgt is een dag waarop de gasten in de watten worden gelegd en zij met eigen ogen kunnen zien hoe een Breitling-horloge wordt gemaakt.

De reis voert vanaf Schiphol naar Genève waar een super-de-luxe bus klaar staat om het gezelschap naar Breitling Chronométrie in La Chaux-de-Fonds te brengen. Breitling heeft meerdere vestigingen in Zwitserland, maar in La Chaux-de-Fonds vinden de productie en assemblage plaats.

IMG_4535

Bij Breitling Chronométrie wordt de groep gastvrij ontvangen door Business Relationship Manager Fabrice Riat. Het hele proces in de productie van een Breitling komt vervolgens aan bod, inclusief research & development en het prototyping departement. Al snel wordt de groep duidelijk dat onderdelen als kasten en wijzerplaten afkomstig zijn van zo’n vijftig toeleveranciers, maar dat het eigen uurwerk voor het grootste deel ook bij Breitling Chronométrie wordt gebouwd.

Indrukwekkend tijdens de rondleiding is onder meer om te zien hoe de rubies met de hand op grootte worden gesorteerd en in de platine gezet. Ook de productie van de platine van messing, een balanswiel uit beryllium, rotor en diverse bruggen komen in de rondleiding voorbij. Na een uitstekende lunch is het tijd voor het tweede deel van de Breitling Chronométrie tour: de assemblage en kwaliteitscontrole.

IMG_4594

Het bezoek aan Breitling Chronométrie is voor de klanten van Ace Juweliers een aangename verrassing. Want hoe vaak krijg je nu de kans om van dichtbij te zien wat er allemaal komt kijken bij de productie van een horloge? Aan het eind van de dag zijn de klanten onder de indruk van wat ze hebben gezien in La Chaux-de-Fonds. “Wow, en dat allemaal in zo’n klein kastje” en “Tjee, dat er zoveel bij komt kijken had ik niet verwacht”, zijn slechts enkele van de enthousiaste reacties.