WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Jaeger-LeCoultre: minute repeater voor dames

Voor het eerst brengt Jaeger-LeCoultre een minute repeater in een damescollectie. Met een combinatie van techniek en esthetiek is er nu de Rendez-Vous Ivy Minute Repeater.

De Rendez-Vous Ivy Minute Repeater valt in eerste instantie op door het klimop (ivy) motief op de geguillocheerde, witgouden wijzerplaat, maar de schoonheid van dit horloge zit ook van binnen. Achter de wijzerplaat schuilt namelijk het automatische kaliber 942A. Het uurwerk is speciaal voor dit horloge ontworpen om te passen in een kleine (39mm) kast. Het is bovendien zo ontworpen dat het zo geruisloos mogelijk zijn werk doet zodat alleen het geluid van de minute repeater te horen is.

De minute repeater kan eenvoudig worden bediend met de enkele drukknop aan de linkerzijde van de kast.

Een belangrijke verbetering op de traditionele repeater is de ingebouwde bescherming die ervoor zorgt dat het mechanisme niet opnieuw kan worden ingeschakeld terwijl de repeater al in actie is. Schade aan het uurwerk wordt hiermee voorkomen. Het geluid van de minute-repeater is afgestemd op de drager. Het zou volgens het merk warmer, rijker, liever en vrouwelijker zijn.

Het is niet voor het eerst dat Jaeger-LeCoultre complicaties voor dames brengt. Eerder presenteerde het de Rendez-Vous al in de modellen Tourbillon, Celestial en Perpetual Calendar.