WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Hoofdrol voor Hamilton in Interstellar

De horloges van Hamilton zijn wel vaker te bewonderen op het witte doek, maar in Interstellar speelt het merk een wel heel bijzondere rol. Een cruciale rol in de verhaallijn zelfs, maar hier op deze plek meer over vertellen zou een spoiler zijn. Maar een bezoek aan Interstellar is zeker de moeite waard.

In Interstellar loopt het leven op aarde ten einde en onderneemt een team onderzoekers de belangrijkste missie in de geschiedenis van de mensheid: een reis buiten de Melkweg om te ontdekken of de mensheid een toekomst tussen de sterren heeft.

INTERSTELLAR

Cooper (gespeeld door Matthew McConaughey) beschikt in de film over een Hamilton Khaki Pilot Day Date. De Khaki Pilot Day Date heeft een luchtvaartdesign dat perfect aansluit bij de pioniersgeest van Cooper. Coopers dochter Murph draagt een exclusief horloge dat door Hamilton speciaal voor dit personage is ontwikkeld. Het gaat hierbij om een uniek exemplaar dat is samengesteld uit verschillende elementen van bekende Hamilton horloges die perfect bij het personage passen.

Het horloge van Cooper

Het horloge van Cooper

Deze ‘rol’ van Hamilton in Interstellar is de nieuwste in een reeks van meer dan 400 filmoptredens voor Hamilton. Meer dan zestig jaar geleden waren de horloges van het merk voor het eerst te zien in de film The Frogmen.

Sindsdien werkt Hamilton nauw samen met kostuumontwerpers en rekwisietenmanagers bij het leveren van horloges aan filmmakers. “Ons werk met Interstellar illustreert de doorlopende relatie die we de afgelopen zes decennia met Hollywood hebben en de manier waarop we met een groot aantal getalenteerde professionals achter de schermen samenwerken om personages tot leven te brengen”, zegt Sylvain Dolla, CEO van Hamilton International.  Ook het productieteam van Interstellar kwam met een dergelijk samenwerkingsverzoek voor horloges voor de personages Cooper en Murph.

Het horloge van Murph

Het horloge van Murph

Sinds 1951 trekken de opvallende horloges van Hamilton de aandacht van de meest vooraanstaande filmstylisten ter wereld. De opvallende vormen, moderne materialen en unieke ontwerpen zorgen ervoor dat ze tot dusver rollen hebben gekregen in meer dan 400 films, van Hollywood blockbusters tot en met Europese, Russische en Chinese producties. Gedurende de jaren heeft Hamilton een traditie opgebouwd waarbij de speciale ontwerpen met epische verhalen worden geïntegreerd – van Stanley Kubricks futuristische 2001: A Space Odyssey tot opvallende sciencefiction-films als I Am Legend en de publieksfavoriet de Men in Black trilogie. In 2013 vervulde het merk deze rol in de Die Hard serie toen de horloges werden gedragen door de sterren in de laatste aflevering, A Good Day to Die Hard.