WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Anna Drijver nieuwe Friend of the Brand van IWC

Met actrice en schrijfster Anna Drijver heeft IWC Schaffhausen een nieuwe ‘Friend of the Brand’. De benoeming valt samen met de lancering van de nieuwe Portofino Midsize collectie, met klassieke horloges voor mannen en vrouwen die de voorkeur geven aan een kleiner uurwerk.

IWC Schaffhausen heeft al jaren een sterke verbondenheid met de filmindustrie. Het horlogehuis is partner van filmfestivals in Beijing, Dubai, Londen, New York en Zürich. Tot de internationale ‘Friends of the Brand’ behoren filmsterren als Cate Blanchett, Emily Blunt, Ewan McGregor, Kevin Spacey en Christoph Waltz. Naast de supermodellen Adriana Lima en Karolina Kurkova, is ook schrijver Paulo Coelho liefhebber van IWC. In Nederland zijn naast Anna Drijver ook Humberto Tan, Alain Clark, Michiel Borstlap en Teun de Nooijer ambassadeurs van het Zwitserse Haute Horlogerie huis.

Edwin de Vries, Regional Director IWC Benelux & Scandinavia, stelt dat IWC trots is om Anna Drijver als nieuwe ‘Friend of the Brand’ voor Nederland te mogen verwelkomen. “Anna past met haar sterke, veelzijdige persoonlijkheid en stijlvolle verschijning niet alleen perfect bij de nieuwe Portofino Midsize collectie, maar ook bij IWC als toonaangevend merk.”

uuu iwc2

Anna Drijver draagt van IWC een Portofino Midsize Automatic. “Dit klassieke en ambachtelijke horlogemerk past bij alles wat ik mooi en waardevol vind”, zegt de actrice. “Als ik naar mijn pols kijk zie ik niet alleen een sieraad, maar ook de kennis en wetenschap die in bijna 150 jaar bij IWC ontwikkeld is. Een overtuigende combinatie van superieure precisie en exclusief design.”

uuu iwc3

Het design van de Portofino lijn van IWC weerspiegelt de tijdloze elegantie van het schilderachtige havenplaatsje aan de Italiaanse Rivièra. De nieuwe Portofino Midsize collectie telt twintig verschillende uitvoeringen met een diameter van 37 of 40 millimeter, in staal, wit- of roségoud. Allen gesierd met diamanten. De kleurrijke alligatorleren banden zijn van de Italiaanse schoenmaker Santoni. De Portofino Midsize is ook verkrijgbaar met een stalen of roségouden ‘Milanese’ band.

Anna Drijver (Den Haag, 1983) studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie. Ze is te zien in theaterproducties als Niet Zo BedoeldRain Man en Gejaagd door de Wind. Daarnaast schittert ze in diverse films, waaronder Bride FlightKomt een vrouw bij de dokterLoft en Smoorverliefd. Op TV speelt ze in series als BitchesBellicherde macht van Meneer Miller en Levenslied waarmee ze een Gouden Notekraker won. Afgelopen zomer zijn de opnames gestart voor de nieuwe dramaserie Zwarte Tulp. In 2010 komt Anna’s debuutroman uit, getiteld Je blijft. In oktober 2014 is haar tweede roman Ei verschenen.