WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Ace introduceert: Alexandre Meerson

Ace Jewelers introduceert Alexandre Meerson, een luxe horlogemerk geboren uit een familietraditie die teruggaat tot de jaren vijftig. De eerste collectie, de Altitude lijn, bestaat uit discrete, elegante horloges met oog voor detail.

Alexandre Meerson groeide op als zoon van een vermaard horloge- en juwelenontwerper. Van jongs af aan had hij een passie voor horloges, mode en design en hij begon dan ook al vroeg te werken in het familiebedrijf. Later voerde zijn loopbaan hem langs een groot aantal van de meest iconische namen in de wereld van luxegoederen. Zijn passie voor luxe en horloges zette hem er uiteindelijk toe zijn eigen merk op te richten, waarmee hij een familietraditie voortzette die begon in de jaren vijftig. Alexandre presenteerde zijn eerste horlogecollectie in 2014.

Het doel dat Alexandre zich had gesteld voor zijn eerste collectie was het creëren van een lijn van moderne klassiekers. De verschillende modellen uit deze Altitude collectie lijken op het eerste gezicht misschien simpel, maar ze zijn allen voorzien van een aantal doordachte details die zich als een subtiele en elegant vorm van luxe na verloop van tijd zullen onthullen aan de eigenaar.

meerson1

Het ontwerp van de horloges wordt volledig in eigen huis verzorgd, in het hoofdkwartier van het merk in het Britse Surrey Hills. De automatische uurwerken worden gemaakt bij de vermaarde Vaucher Manufacture Fleurier in Zwitserland. De overige componenten worden gemaakt door een totaal van 88 Zwitserse ambachtslieden, die inmiddels stuk voor stuk vrienden en ambassadeurs van het merk zijn geworden. Alle horloges zijn gemaakt in zeer kleine aantallen van  hoogwaardige metalen als goud, platina en titanium.

Alon Ben Joseph, co-CEO Ace Jewelers: “Ik ontmoette Alexandre eerder dit jaar voor het eerst via een gemeenschappelijke vriend en we hadden gelijk een klik. Ace Jewelers en Alexandre Meerson delen een passie voor luxe en een sterke drang naar perfectie, zelfs in de kleinste details. Zijn horloges staan voor een discrete vorm van luxe op het hoogste niveau; een concept waar ik volledig achter sta. Wij zijn er trots op om Alexandre en zijn team tot onze vriendenkring te rekenen en om het exclusieve verkooppunt van het merk in Nederland te zijn.”

De Alexandre Meerson collectie is beschikbaar op bestelling bij Ace Jewelers. Prijzen lopen uiteen van € 6.800,- tot € 23.000,-.