WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

Zenith brengt El Primero Intense Black

De El Primero van Zenith kennen we allemaal, maar in een Intense Black uitvoering heeft het merk nu het uurwerk een zwart, indrukwekkend en eigentijds podium gegeven.

De Intense Black Tourbillon Skeleton en de El Primero Skeleton vallen op door een kast van zwart keramiek met een diameter van 45 millimeter. Maar in het opengewerkte design is het uurwerk de eyecatcher. De El Primero mag dan al bestaan sinds 1969, maar in deze Intense Black uitvoering krijgt het een moderne, bijna futuristische, uitstraling.

zenith2

De El Primero Tourbillon Skeleton bevat het automatische El Primero kaliber 4035B. De high-frequency chronograaf (5 Hz) toont naast de tijd en chronograaf een tourbillon op 11 uur. Het uurwerk heeft een gangreserve van vijftig uur. Het Intense Black beeld bestaat uit de zwarte wijzerplaatdelen, de zwarte keramische kast en in dit model ook een zwarte rubberen band.

zenith1

Ook de El Primero Skeleton is een model waarmee Zenith een El Primero anno 2016 heeft gemaakt. Het automatische kaliber 400B bestaat uit een centrale uren- en minutenaanduiding, een chronograaf, een kleine seconde op 9 uur en een datum op 6 uur. Ook dit model heeft een zwarte rubberen band, maar deze is voorzien van een carbon coating.