WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

Swatch lanceert de Sistem51 Irony

De Sistem51 van Swatch gaat voor metaal. Voortbouwend op zijn wortels als ‘het automatische horloge voor iedereen’ is er nu de nieuwe Sistem51 Irony, een automatisch horloge voor wie houdt van een strak, klassiek ontwerp in combinatie met een moderne Swatch-stijl.

Voor de Sistem51 Irony zijn zeer hoogwaardige en robuuste metalen gebruikt in een model dat zowel in de directiekamer als tijdens een weekendje stappen op zijn plek is. Het horloge is evenals zijn kunststof voorgangers uitgerust met een uurwerk dat slechts bestaat uit 51 onderdelen die samen zorgen voor een gangreserve van negentig uur. Dankzij het eerste volledig geautomatiseerde fabricageproces voor mechanische horloges is elk elegant model op een zeer hoog precisieniveau en met Zwitserse kwaliteit vervaardigd.

513
515

De zes nieuwe Sistem51 Irony modellen zijn elk een kunstwerk dat ‘premium’ uitstraalt zonder het prijskaartje dat daarbij hoort. Behuisd in een roestvrijstalen 316L-kast en met een wijzerplaat die zeer verfijnd is afgewerkt. Draai je het horloge echter om, dan zie je waar de echte magie zit. De achterkant van de kast is een venster op het centrumrad, de automatische rotor, het heen en weer bewegende balanswiel en op de rest van de 51 onderdelen van dit automatische uurwerk.

Voor Swatch is de Sistem51 Irony een grote stap richting betaalbare, tijdloze automatische horloges. Met deze serie gaat Swatch voor wat meer luxe met rubberen in plaats van siliconen horlogebanden, lichtgevende wijzers in plaats van print en mooie horlogebanden van gevoerd leer en metaal. Een heleboel metaal!

De adviesverkoopprijzen brengen een automatisch horloge binnen het bereik van velen.

Leren band: € 175,-

Stalen band: € 195,-

Stalen band met Rose PVD: € 210,-