WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

SIHH 2017: VACHERON CONSTANTIN – LES CABINOTIERS – SYMPHONIA GRANDE SONNERIE 1860

2017 is voor Vacheron Constantin het jaar waarin het zijn technische kennis voorop stelt. Talloze complicaties passeren dan ook de revue tijdens de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH). We lichten er eentje uit: de Les Cabonotiers Symphonia Grande Sonnerie 1860.

De Les Cabonotiers Symphonia Grande Sonnerie 1860 is de eerste grande sonnerie in de historie van Vacheron Constantin. De eerste en de enige om precies te zijn. Van dit model is namelijk slechts één model gemaakt. We zullen dit horloge dus waarschijnlijk niet meer in het echt kunnen bewonderen, maar Vacheron Constantin laat hiermee wel zien waartoe het in staat is. En dat is niet niks.

Met de Les Cabinotiers Symphonia Grande Sonnerie 1860 brengt Vacheron Constantin een complicatie die slechts enkele horlogemakers kunnen maken. Ingewikkeld dus, maar tegelijkertijd heeft het merk de complicatie eenvoudig en veilig gemaakt voor de toekomstige eigenaar. Het bi-directionele uurwerk met handopwinding is het nieuwe kaliber 1860 waar tien jaar aan werd gewerkt. Het is uitgerust met een innovatief veiligheidssysteem dat het slagmechanisme beschermt tegen ongewenste invloeden van buitenaf.

Het kaliber bestaat uit 727 onderdelen en het kostte een meester-horlogemaker 500 uur om deze tot een uurwerk te assembleren. Hij zorgde ervoor dat de grande sonnerie, de petite sonnerie en de minute repeater nauwkeurig zijn afgesteld. En waar het slagmechanisme zich normaal gesproken achter de wijzerplaat bevindt, is het nu in een oogopslag zichtbaar achter de saffierglazen achterzijde van de kast.

De wijzerplaat toont de uren, minuten, kleine seconde en de gangreserve van zowel het uurwerk als het slagwerk. De witgouden kast heeft een diameter van 45 mm.

Belangstelling? Deze pièce unique is straks te vinden in een van de Vacheron Constantin Boutiques.