WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

SIHH 2017: PANERAI RADIOMIR 3 DAYS ACCAIO

Tijdens de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) tonen horlogemerken uit het topsegment hun nieuwste creaties, maar vaak zijn het de klassiekers die de show stelen. Zo’n horloge is de Radiomir 3 Days Accaio waarvoor Panerai zich heeft laten inspireren door een zeldzaam horloge uit de jaren dertig.

Eind jaren dertig maakte Panerai een aantal bijzondere horloges met 12-hoekige bezel en de inscriptie ‘Officine Panerai – Brevettato’. Deze woorden refereren aan het luminiscerende materiaal dat in de Radiomir werd gebruikt en doet vermoeden dat het waarschijnlijk niet voor militaire doeleinden is bedoeld, maar als gift aan de autoriteiten binnen de Koninklijke Italiaanse marine, die nieuwe instrumenten voor onderwatermissies moesten beoordelen.

Een bijzonder horloge dus, dat er nu ook is voor de horlogeliefhebber van vandaag. Panerai heeft zich door het zeldzame model uit de jaren dertig laten inspireren voor de Radiomir 3 Days Accaio. Dit model is er met een zwarte of bruine wijzerplaat met een vintage uitstraling. Het uurwerk is het P.3000 kaliber met handopwinding dat de uren en minuten aangeeft. De stalen kast heeft een diameter van 47 millimeter.

Verzamelaars zullen er snel bij moeten zijn, want beide uitvoeringen zijn limited editions van duizend stuks.