WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

SIHH 2017: LANGE & SÖHNE LANGE 1 MOON PHASE

Vannacht overleed Walter Lange (92). Vandaag bekijken we op de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) onder meer de Lange 1, het horloge waarmee hij het oude familiebedrijf een nieuwe toekomst gaf. Nieuw in Genève is onder meer de Lange 1 Moon Phase. Het model maakt sinds 2002 deel uit van de collectie van A. Lange & Söhne, maar het is nu net als de Lange 1 uitgerust met een nieuw uurwerk.

De Lange 1 Moonphase combineert het maanfase display en dag/nacht indicatie op zeer realistische wijze. In het maanfase display van de Lange 1 Moon Phase is de gouden maan op de voorgrond te vinden, terwijl de disk met daarop de hemel in 24 uur roteert. Op de disk wordt het moment van de dag getoond doordat de hemel gedurende de dag van tint verandert, van helder blauw overdag tot een donkere hemel met sterren bij nacht. De dag/nacht aanduiding is hiermee in één oogopslag duidelijk.

Het uurwerk van de Lange 1 Moon Phase is gebaseerd op het Lange 1 kaliber dat twee jaar geleden werd geïntroduceerd. De zeventig onderdelen van het maanfase display zijn zo slim geïntegreerd in het uurwerk dat het kaliber L121.3 slechts een fractie groter is dan het kaliber L121.1.