WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

SIHH 2017: HYT SKULL POCKET

Een zakhorloge, maar dan helemaal van deze tijd. Dat is de HYT Skull Pocket die deze week op de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) zijn debuut maakt. De Skull Pocket is het allereerste zakhorloge van HYT en er worden slechts acht exemplaren van gemaakt.

Horloges van morgen maken met de kennis uit het verleden en de wetenschap van vandaag. Met de Skull Pocket laat HYT perfect zien wat het hiermee precies bedoelt. De vloeistoffen die de tijd aangeven volgen de omtrek van de schedel en worden opgelicht door twee LEDs op 6 uur. De LEDs worden volledig mechanisch aangestuurd door een microgenerator die in de kast is verwerkt. Met een druk op de knop schijnt gedurende vijf seconden en zachtblauw licht in de Skull en krijgt de groene vloeistof een fluorescerende glans. De module die dit mogelijk maakt, bestaat uit 82 onderdelen.

De ogen van de Skull hebben ook een functie: het linkeroog geeft de seconden aan en het rechteroog de gangreserve van 65 uur.

De kast van de Skull Pocket is gemaakt van titanium en DLC titanium en meet 59 bij 20,6 millimeter. De ketting is eveneens gemaakt van titanium.