WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

SIHH 2017: GRÖNEFELD EN KARI VOUTILAINEN

Met de 1941 Remontoire viel Grönefeld eind vorig jaar in de prijzen tijdens de Grand Prix d’Horlogerie in Genève, maar dat betekent niet dat Bart en Tim Grönefeld tijdens de SIHH op hun lauweren rusten. De 1941 Remontoire is er nu met een bijzondere wijzerplaat, met dank aan collega-horlogemaker Kari Voutilainen.

De Nederlandse Horological Brothers Bart en Tim Grönefeld en Kari Voutilainen kennen elkaar al een tijd. In de jaren negentig kwamen ze elkaar voor het eerst tegen, nog voordat ze beiden een eigen horlogemerk opzetten dus. Ze werden vrienden en deelden sindsdien stands op belangrijke horlogebeurzen over de hele wereld. Tijdens de Salon International de la Haute Horlogerie zijn ze nu opnieuw beiden aanwezig. Voor Grönefeld is dat voor het eerst, Kari Voutilainen is hier dit jaar voor de tweede keer.

Kari Voutilainen is niet alleen een kundig horlogemaker, maar staat ook bekend om zijn geguillocheerde wijzerplaten. De samenwerking ligt dus voor de hand en zo kunnen de Horological Brothers de 1941 een nieuwe look geven met guilloché wijzerplaten in verschillende kleuren en patronen.

Grönefeld biedt ook een 1941 Remontoire die nog een stapje verder gaat omdat de guilloché wijzerplaat van een laagje email is voorzien. Specialist Inès Hamaguchi is degene die dit delicate werkje op zich heeft genomen.

De 1941 Remontoire is er nu overigens ook in staal. Naast de witgouden en de roségouden uitvoering worden 25 uitvoeringen in staal gemaakt. Naar wens uitgevoerd met de bestaande wijzerplaten of de nieuwe guilloché of email wijzerplaat.