WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

SIHH 2017: AUDEMARS PIGUET ROYAL OAK CHRONOGRAPH

De Royal Oak Chronograph bestaat dit jaar exact twintig jaar en die gelegenheid laat Audemars Piguet niet ongemerkt voorbij gaan. Tijdens de Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) toont het merk zeven nieuwe modellen waarmee het terug gaat in de tijd.

Audemars Piguet maakt al meer dan tachtig jaar chronografen, maar de eerste Royal Oak chronograaf stamt uit 1997. Het model viert nu zijn 20ste verjaardag met een uitvoering die is gebaseerd op een ontwerp uit het verleden.

De nieuwe range chronografen voert terug naar de look van een geliefd model uit 2008 en waarvan de wijzerplaat met aandacht is ontworpen, net als de vintage voorbeelden van de jaren dertig tot zestig. De zeven nieuwe modellen in deze serie hebben stuk voor stuk een two-tone wijzerplaat met verschillende nieuwe, subtiele details. De chronograaf counters zijn bijvoorbeeld een tikje groter waarbij die op 3 uur en 9 uur groter zijn dan de counter op 6 uur. Daarnaast zijn de uuraanduidingen iets korter, maar breder met een lichtgevende coating voor een betere afleesbaarheid. De datumaanduiding heeft een nieuwe plek gekregen tussen 4 en 5 uur.

Dit nieuwe design is er in verschillende uitvoeringen. Er zijn vier versies in roségoud met een eveneens roségouden of alligatorleren band. Daarnaast is er de keus uit een bruine of blauwe ‘Grande Tapisserie’ wijzerplaat. De stalen uitvoering is uitgerust met een eveneens stalen band en heeft een ‘Grande Tapisserie’ wijzerplaat in zwart, zilver of blauw.