WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

SIHH 2016: Year of the Velvet Diva (Roger Dubuis)

Dag drie van de SIHH 2016 begint in een opvallende setting. De stand van Roger Dubuis straalt de glamour van de filmwereld uit, inclusief rode loper. Een perfect podium dus voor vrouwen die hun inner diva los willen laten en die diva, dat is waar het wat Roger Dubuis om gaat in 2016. Het Year of the Velvet Diva is begonnen.

Blossom Velvet

Blossom Velvet

Roger Dubuis presenteert de Velvet-collectie die bestaat uit verschillende modellen voor diva’s met elk een eigen smaak. De Black Velvet Paraiba combineert een carbon kast en wijzerplaat met de sprankeling van toermalijn. De Blossom Velvet is met een wijzerplaat vol bloemen en diamanten op de roségouden kast zeer vrouwelijk. Dit horloge is overigens niet voor elke vrouw weggelegd, want Roger Dubuis heeft hier slechts één exemplaar van gemaakt.

Velvet Ribbon

Velvet Ribbon

Voor een iets grotere groep diva’s is er de witgouden Velvet by Massaro als limited edition van 88 exemplaren. Maar de allergrootste diva’s kiezen waarschijnlijk voor de Velvet Ribbon die opvalt door het gebruik van maar liefst 54 karaat aan diamanten. Ook dit is een limited edition, van acht stuks.

Kijken we wat minder naar het uiterlijk en wat meer naar het innerlijk van deze modellen, dan treffen we daar automatische kalibers die ervoor zorgen dat de uren en minuten nauwkeurig worden aangegeven. En zoals we van Roger Dubuis gewend zijn, mag het Poinçon de Genève keurmerk ook voor de Velvet-collectie niet ontbreken.