WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

SIHH 2016: Overseas (Vacheron Constantin)

Een overvol programma wordt ons voorgeschoteld tijdens de SIHH 2016, maar we maken een goede start van de tweede dag bij Vacheron Constantin. Het oude merk presenteert onder meer de Overseas, waarmee het een oud model nieuw leven inblaast.

De Overseas viert dit jaar een 20-jarig jubileum. Het model werd in 1996 geïntroduceerd als horloge voor reizigers met zijn kenmerkende bezel en het solide kastdeksel met een afbeelding van de Amerigo Vespucci, de driemaster die de drager uitnodigt de oceanen te bereizen. De afgelopen twintig jaar heeft Vacheron Constantin de Overseas geleidelijk aangepast, maar dit jaar gooit de Overseas duidelijk zijn anker uit in de 21ste eeuw voor reizigers van deze tijd.

De Seamaster-collectie staat nog steeds voor casual elegance, comfort en gebruiksgemak en dat geldt ook voor de vijf nieuwe modellen die het merk in Genève presenteert. Elk daarvan is uitgerust met een automatisch manufactuur uurwerk en drie daarvan zelfs met een compleet nieuw kaliber. Elk model, of het nu gaat om het eenvoudigste of het meest gecompliceerde, draagt het Hallmark of Geneva keurmerk en is verkrijgbaar met eenvoudig te verwisselen banden in staal, edelmetaal, leer of rubber.

Overseas ultra-thin QP

Overseas ultra-thin QP

Het meest eenvoudige model is een uitvoering met de aanduiding van uren, minuten en seconden, al dan niet met datumvenster. Maar er zijn ook chronografen, een kleiner model voor dames (37 millimeter) en een ultraplat model. De Overseas Ultra-thin Perpetual Calendar bevat het automatische kaliber 1120 QP met eeuwigdurende kalender en maanfase aanduiding. Het uurwerk is slechts 2,45 millimeter dik en is geplaatst in een witgouden kast die slechts 4,05 millimeter hoog is.