WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

SIHH 2016: Mechanical Fountain Pen (Richard Mille)

Van het horloge dragen we doorgaans slechts één exemplaar tegelijk, maar voor wie volop van de techniek van het mechanische uurwerk wil genieten, is er de Mechanical Fountain Pen. Op dag 2 van de Salon International de Haute Horlogerie presenteert Richard Mille deze bijzondere pen voor de echte liefhebber.

rmstylo_Components_950x630_6

De vulpen is al eeuwenoud, maar wordt nog altijd gewaardeerd door een grote groep mensen, uiteenlopend van dagelijkse gebruikers tot verzamelaars. Er zijn al veel prachtige pennen uitgebracht, maar Richard Mille voegt daar nu een bijzondere pen aan toe. Het merk combineert de vulpen met een mechanisch uurwerk dat volgens de maker niet onder doet voor welk Richard Mille kaliber dan ook. De uurwerkmakers van Richard Mille deden er bijna vier jaar over om deze pen te ontwerpen.

rmstylo_Components_950x630_

Het geskeletteerde uurwerk (titanium) in baguette-vorm zorgt ervoor dat de witgouden penpunt vrijkomt met een druk op de knop aan de achterzijde. Hiervoor wordt een echappement gebruikt dat we normaal gesproken tegenkomen in repeater horloges. De penpunt beweegt zich weer terug op het moment dat de dop weer op de pen wordt bevestigd waarmee een gecompliceerd mechanisme in de pen wordt geactiveerd.

De pen zelf is gemaakt van NTPT Carbon, dat een bewerking heeft ondergaan die elke pen uniek maakt.

Instagram_model_RMStylo2