WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

SIHH 2016: Galet Traveller Boréal (Laurent Ferrier)

De Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) is een (vak)beurs waar elk jaar een select gezelschap van luxemerken de nieuwste collectes presenteert. Maar dit jaar biedt de SIHH ook ruimte aan negen onafhankelijke, kleinere horlogemerken. Een daarvan is Laurent Ferrier. Het presenteert in Genève onder meer de Galet Traveller Boréal.

laurent f3

Stel: je vliegt naar New York en wilt bij aankomst de tijd gelijk zetten. De Galet Traveller Boréal maakt dat simpel. De twee drukknoppen aan de linkerkant zijn er om de tijd in stellen. Drukken we de onderste zes keer in, dan beweegt de urenwijzer achteruit en zijn we in New York ook weer bij de tijd. Vliegen we terug naar huis; dan springt de urenwijzer na zes keer indrukken vooruit naar de Europese tijd. En mocht tijdens de reis het middernachtelijk uur worden gepasseerd, dan past dit horloge van Laurent Ferrier ook meteen de datumaanduiding aan. De ‘home-time’ blijft altijd (globaal) af te lezen in het venster op 9 uur.

Het uurwerk dat dit alles mogelijk maakt, is het automatische kaliber LF 230.01. Aan de complicatie werd twee jaar gewerkt. De Galet Traveller Boréal is er in een beige en een zwart/groene uitvoering.