WATCHING MAGAZINE Nummer 2 // 2024
Nummer 3 verschijnt in september 2024

Horloge nieuws

Image

Rolex: Oyster Perpetual Sea-Dweller

De Rolex Oyster Perpetual Sea-Dweller is sinds het model vijftig jaar geleden werd gepresenteerd, uitgegroeid tot een legendarisch duikhorloge. Tijdens Baselworld 2017 bracht Rolex een nieuwe generatie.

Toen de Oyster Perpetual Sea-Dweller in 1967 zijn debuut maakte, werd het professionele duikhorloge al snel een must-have voor pioniers op het gebied van duiken. Het was van groot belang tijdens hun missies, waarmee voor Rolex een belangrijke rol was weggelegd bij de verkenning van de oceaan op grote diepte De nieuwe generatie van deze legende onder de professionele duikhorloges is met een kastdiameter van 43 millimeter iets groter dan zijn voorganger en ook het uurwerk is helemaal van deze tijd. Dit is het nieuwe automatische kaliber 3235 dat beschikt over 14 patenten en voordelen biedt op het gebied van precisie (-2/+2 seconden per dag), gangreserve (ongeveer 70 uur), schokbestendigheid, bestandheid tegen magnetisme, gemak en betrouwbaarheid. Nieuw is ook de Cyclops lens die op 3 uur zorgt voor een betere afleesbaarheid van de datum.

Maar er is ook veel bij het oude gebleven dat de Oyster Perpetual Sea-Dweller tot een technisch duikhorloge maakt. Zoals een waterdichtheid tot 1.220 meter, met dank aan de stalen Oyster kast die hieraan bijdraagt. Het heliumventiel zorgt ervoor dat op grote diepte geen overdruk in het horloge ontstaat door een band met Oysterlock veiligheidssluiting kan het ook over een duikpak worden gedragen.

De naam Sea-Dweller in een rode letter op de zwarte wijzerplaat is een verwijzing naar het allereerste model uit 1967. De Chromalight markeringen zorgen ervoor dat de tijd ook in het donker goed afleesbaar is.