WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Pre-SIHH 2015: A. Lange & Söhne – Saxonia

De Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) staat voor de deur, maar nu al laten veel merken iets zien van de nieuwe collecties die ze in Genève zullen presenteren. Zo ook A. Lange & Söhne dat de Saxonia van nieuwe design-accenten heeft voorzien.

A. Lange & Söhne presenteert in januari drie nieuwe Saxonia-klassiekers met een nieuwe wijzerplaat. Het gaat om de Saxonia, Saxonia Automatic en Saxonia Dual Time. Op de wijzerplaat zijn de gouden uuraanduidingen iets meer naar de buitenring verplaatst en worden de 3, 6, 9 en 12 met dubbele streepjes aangeduid. De minutenmarkeringen zijn iets langer en voor de kleine seconde van de Automatic en de Dual Time is gekozen voor een weergave in cijfers.

Sinds de Saxonia twintig jaar geleden zijn debuut maakte, is dit model niet meer weggeweest uit de collectie van het Duitse merk. In de zoektocht naar een nieuw gezicht voor de volgende generatie van deze klassieker maakten de designers verschillende schetsen, die slechts in de nuances van elkaar verschilden. Naast de wijzerplaat is ook de maat van de kast aangepast. De Saxonia is wat kleiner geworden (35 millimeter) en de Dual Time is met een diameter van 38,5 millimeter nu net zo groot als de Automatic.

www lange1