WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Pellikaan Timing introduceert: de Kiu Tai Yu

Pellikaan Timing presenteert een nieuw horloge: de Kiu Tai Yu. De dress watch is een eerbetoon aan de Chinese horlogemaker Kiu Tai Yu.

De Kiu Tai Yu heeft een stalen kast met een diameter van 40 millimeter en het horloge past door het platte ontwerp (9,5 millimeter hoog) goed onder een overhemdsmouw. Als uurwerk doet het Eta kaliber 2892A2 dienst en de band is gemaakt van zwart alligatorleer.

Het nieuwste model in de collectie van het Nederlandse Pellikaan Timing is geïnspireerd op de ontwerpen van Kiu Tai Yu. Dit wordt duidelijk door het gebruik van rood en off-white voor de wijzers. Ook de Mandarijn cijfers vormen een verwijzing evenals het kleine en platte ontwerp. Het wijzerplaat ontwerp stamt af van Pellikaan’s Flying Dutchman horloges. Deze horloges zijn vooral goed afleesbaar, met duidelijke minuten indexen en veel contrast tussen wijzers en wijzerplaat.

Het nieuwe model is een West-Europese hommage aan de horloges van de volgens Hubert Pellikaan geniale horlogemaker Kiu Tai Yu. “Hij kan zeker in één adem genoemd worden met de legendarische Engelse horlogemaker George Daniels, maar is minder bekend bij het grote publiek”, stelt Hubert Pellikaan. “De Kiu Tai Yu heb ik samen met mijn zoon Tijn Pellikaan ontworpen en het zal in een beperkte oplage beschikbaar zijn.”

De Kiu Tai Yu is verkrijgbaar voor € 1.690,-. Het horloge is online verkrijgbaar via www.pellikaantiming.nl. Daarnaast zijn er de Pellikaan Timing verkooppunten: Etoile Maastricht, Amsterdam Watch Company Amsterdam, Punte Juwelier Utrecht, Stadsuurwerkmakerij Culemborg, Atelier Helsloot Muiden en Annes concept voor Mooi Amsterdam.