WATCHING MAGAZINE Nummer 2 // 2024
Nummer 3 verschijnt in september 2024

Horloge nieuws

Image

Patek Philippe viert jubilea

Als je al 178 jaar ononderbroken horloges maakt, dan is het niet vreemd dat er heel wat jubilea te vieren zijn die soms ook nog eens dicht op elkaar vallen. Patek Philippe staat dit jaar dan ook stil bij het 20-jarig bestaan van de Aquanaut en de veertigste verjaardag van ultraplatte kaliber 240.

Bij het 20-jarig bestaan van de Aquanaut staat Patek Philippe stil met een jubileum editie. De Aquanaut (ref. 5168G) in witgoud heeft een diameter van 42 millimeter. Hiermee brengt het een nieuwe ‘jumbo’-maat in het sport chic segment van het merk. Het tweede debuut in 2017 is de Aquanaut Travel Time (ref. 5650) ‘Patek Philippe Advanced Research’ in witgoud als limited edition van 500 exemplaren. Hiermee verwijst het merk naar het Patek Philippe Advanced Research programma dat ruim vijftien jaar geleden werd ingevoerd en dat verantwoordelijk is voor verschillende innovaties in de collecties. Een daarvan is het mechanisme om de tijdzone in te stellen, dat van 37 naar slechts 12 onderdelen kon worden teruggebracht.

Het 40-jarige kaliber 240 kan in 2017 in al zijn facetten worden bewonderd in verschillende modellen waarmee de verjaardag wordt gevierd. De veelzijdigheid van het automatische uurwerk zien we dit jaar terug in vier versies van de Calatrava. Natuurlijk is daar een geskeletteerde uitvoering bij waarin het uurwerk goed te bewonderen is, maar er is ook een model met kleine seconde tussen 4 en 5 uur, een Calatrava haute joaillerie en de Caltrava  Azulejos met een emaillen wijzerplaat in een motief gebaseerd op Portugese tegels.