WATCHING MAGAZINE Nummer 1 // 2022
Nummer 2 verschijnt in juli 2022

Horloge nieuws

Image

Oris steunt de Flying Doctors

Oris werkt sinds 2013 samen met de Royal Flying Doctor Service in Australië en nu brengt het een tweede horloge ter gelegenheid hiervan. Met de Royal Flying Doctor Service Limited Edition II doet Oris niet alleen een donatie aan de non-profit organisatie; het horloge kan de artsen ook helpen bij hun werk.

De Royal Flying Doctor Service staat klaar bij noodgevallen en biedt primaire gezondheidszorg aan mensen die in afgelegen gebieden van Australië wonen. Hiervoor hebben medici de beschikking over zestig vliegtuigen, verspreid over bases in het hele land.

De Flying Doctors zijn dus goed uitgerust, maar Oris denkt toch met ze mee. Net als de eerste limited edition, is de Royal Flying Doctor Service Limited Edition II namelijk uitgerust met een pulsometer. Hiermee kan de pols van een patiënt worden gemeten en dankzij de bi-directionele roterende bezel kan de meting op elk moment van start gaan. Deze bezel kan ook worden gebruikt als timer of voor het aflezen van een tweede tijdzone.

De Oris Royal Flying Doctor Service Limited Edition II is gebaseerd op Oris’ legendarische Big Crown collectie. Het pilotenhorloge toont verschillende links met de Royal Flying Doctor Service. Het oranje van de pulsometer is bijvoorbeeld niet alleen een kleur die in het oog springt, maar ook doet denken aan de kleur van de aarde in Australiës outback waar veel van het werk plaatsvindt. Het logo van de organisatie is te vinden op 12 uur en aan de achterzijde van de stalen kast. De Royal Flying Doctor Service Limited Edition II die wordt gemaakt in een oplage van 2.000 exemplaren met een leren of een stalen band.