WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Oris introduceert de Audi Sport Limited Edition

Oris presenteert de Oris Audi Sport Limited Edition, gelanceerd ter gelegenheid van het partnerschap tussen Oris en Audi Sport.

Oris is de officiële horlogepartner van de Audi Sportteams voor zowel de FIA World Endurance Championships (WEC) als de Deutsche Tourenwagen-Masters (DTM), en maakte bovendien deel uit van het winnende Audi Sportteam tijdens de 24 uur van Le Mans in juni 2014.

Het nieuwe horloge is gebaseerd op de Oris Artix GT sportchronograaf, het horloge dat beroemd werd om z’n innovatieve retrograde kleine secondefunctie op 9 uur. Het design is aangepast om het instrumentenpaneel van een Audi  sportwagendashboard te weerspiegelen en is afgewerkt in zilver, de kenmerkende kleur van het Duitse automerk.

De Oris Audi Sport Limited Edition heeft een titanium kast en een wolfraam, in twee richtingen draaibare, lunette, beide geconstrueerd om het horloge zo licht mogelijk te maken, als afspiegeling van enkele van de technologieën die ontwikkeld werden voor Audi Sport high-performance racewagens. De buitenrand van de lunette is voorzien van een ‘good grip’ rubberen inleg, een Oris innovatie die de grip verbetert en de drager de kans biedt snel en trefzeker instellingen aan te passen.

rrr oris4

Het horloge is voorzien van een Oris automatisch mechanisch uurwerk, Calibre 774, dat het horloge tijd- en datumfuncties geeft, evenals een kwartseconde chronograaf. De geperforeerde leren band, in race- stijl, heeft een vouwsluiting van titanium.

De Oris Audi Sport Limited Edition wordt gepresenteerd in een speciale alcantara-achtige box en de oplage is beperkt tot 2.000 stuks. De prijs is 3.000 euro.