WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

MeisterSinger Circularis: een nieuwkomer met veel noten op zijn zang

De Circularis. Dat is de naam van het nieuwe model dat MeisterSinger deze week introduceerde. Watching was hiervoor uitgenodigd en reisde naar Münster voor de presentatie van een Duits – Zwitsers meesterstuk.

De Circularis is een horloge met een speciaal hiervoor ontworpen innovatief uurwerk: de MSH01. Het is een Zwitsers uurwerk met twee in serie geschakelde veertonnen die een gangreserve van 5 dagen mogelijk maken. Doordat de twee veertonnen in serie geschakeld zijn, bereikt men een hogere gangnauwkeurigheid.

MSH01

Caliber MSH01

Behalve de veertonnen springt ook de mooi vormgegeven brug in het oog. Het is voor het eerst in de geschiedenis van MeisterSinger dat oprichter en ontwerper Manfred Brassler niet alleen de wijzerplaat en de kast van het horloge ontwierp, maar ook de uitgebalanceerde uitstraling van het uurwerk creëerde.

IMG_3127

Caliber MSH01 & Circularis

De nieuwste ster van het Duitse merk is een duidelijk herkenbare MeisterSinger die uiteraard één wijzer heeft. De wijzerplaat is geheel vernieuwd. De uren worden weergegeven met een fijne schreefletter en in het midden van de wijzerplaat is een verdieping met daarin twaalf smalle streepmarkeringen. Juist deze verdieping zorgt voor een interessant spel van licht en schaduw.
IMG_3137

MeisterSinger Circularis in ivoor, zilver en blauw

IMG_3131

MeisterSinger Circularis

IMG_3128

Het kloppend hart caliber MSH01

De roestvrijstalen kast heeft een diameter van 43mm. Het glas is gebold saffierglas  en de zichtbodem is ook van saffierglas. Het horloge is tot 5 bar waterdicht.

Het uurwerk heeft een gerhodineerde brug met côtes circulaires. De doorsnee is 32,7mm en de hoogte 5,4mm. Het is 27 steens en heeft een tikgetal van 28.800 (4Hz) De meeste schroeven zijn geblauwd en gehard.

De MeisterSinger Circularis is vanaf vandaag leverbaar en de winkelverkoopprijs is € 3.998,-.