WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

IWC presenteert Portofino Midsize collectie

IWC Schaffhausen brengt de Portofino nu in een uitvoering die het bekende model geschikt maakt voor mensen met een voorkeur voor een iets kleiner horloge. De Portofino Midsize is er in tal van varianten (zowel met complicaties als met diamanten) met een kastdiameter van 37 millimeter.

De Portofino collectie bestaat al 30 jaar en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste ‘families’ van IWC. Het horloge is zowel bij mannen als vrouwen populair. Met de nieuwe Midsize speelt IWC volgens CEO Georges Kern in op de laatste trends. “We zien wereldwijd een toenemende vraag naar horloges met diamanten. Met de Midsize collectie maken we dit klassieke horloge bovendien interessant voor mensen met een smallere pols.”

Porto¬fino Midsize Automatic Day & Night

Portofino Midsize Automatic Day & Night

De 2014 Portofino Midsize collectie bestaat uit drie modellen met een kast- diameter van 37 millimeter: de Portofino Midsize Automatic Moon Phase, de Porto­fino Midsize Automatic Day & Night en de Portofino Midsize Automatic. Deze 3 modellen zijn er in 17 verschillende uitvoeringen. Ze zijn er met een kast van staal, roségoud of witgoud, met verschillende wijzerplaten en met verschillende banden. Diamanten zijn door IWC verwerkt op de kast en/of de wijzerplaat. Daarnaast presenteert IWC drie nieuwe uitvoeringen van de Portofino Automatic (Ref. 3565) met een 40mm kast.

Adriana Lima draagt de Portofino Midsize Automatic, Karolina Kurkova de Portofino Midsize Day & Night

Adriana Lima draagt de Portofino Midsize Automatic, Karolina Kurkova de Portofino Midsize Day & Night

Ter gelegenheid van de lancering van de Portofino Midsize collectie heeft de bekende fotograaf Peter Lindbergh een serie foto’s gemaakt met celebrities als Cate Blanchett, Emily Blunt, Zhou Xun, Ewan McGregor en Christoph Waltz evenals de modellen Adriana Lima en Karolina Kurkova. Het decor is natuurlijk de pittoreske Italiaanse havenstad Portofino, waar het succesmodel van IWC zijn naam aan te danken heeft. De exclusieve fotoserie zal de wereld rondreizen als expositie met de naam ‘Timeless Portofino’.