WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

IWC: Portofino Hand-Wound Pure Classic

De Portofino wordt al jarenlang gezien als de stille kracht in de collectie van IWC. Met zijn minimalistische design en discrete elegantie valt dit horloge bij veel horlogeliefhebbers in de smaak. Nu is er de Portofino Hand-Wound Pure Classic, door IWC omschreven als ‘the art of understatement’.

Meer bescheiden kan een horloge niet zijn: twee wijzers en een kroon in een duidelijk ontwerp. Een horloge dat puur en simpel is, gemaakt om te laten zien hoe laat het is. Dat is ook de

xx iwc3belangrijkste eigenschap van de Portofino Hand-Wound Pure Classic. Elke mogelijke toevoeging is achterwege gelaten. De gangreserve aanduiding is daarom zichtbaar door het saffierglas aan de achterzijde van de kast. Hier toont zich ook het kaliber 59060 met handopwinding. Het uurwerk is bekend om zijn uithoudingsvermogen want het hoeft slechts één keer per acht dagen (192 uur) te worden opgewonden.

De Portofino Hand-Wound Pure Classic is er in een roségouden en een stalen uitvoering, beiden voorzien van een leren band van het Italiaanse schoenenmerk Santoni. Hoewel het horloge geen limited edition is, zal het slechts te vinden zijn in enkele IWC Boutiques.