WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

Hamilton: Ventura Elvis80

 

De Ventura van Hamilton speelde al een rol aan de pols van Elvis Presley in de film Blue Hawaii uit 1961. Dit jaar is de Ventura Elvis80 aanwezig tijdens Baselworld 2016. Gekleed in een ultramodern jasje is dit horloge een eerbetoon aan Elvis Presley, die op 8 januari 2015 80 zou zijn geworden.

hamil4

De Ventura werd in 1957 door Hamilton geïntroduceerd als het eerste elektrische horloge ter wereld. Het model is vandaag de dag nog populair onder verzamelaars, zo wordt onder meer duidelijk in de rubriek De Facelift van de papieren Watching waarin een vintage exemplaar op de werkbank van horlogemaker Jan Ubels is beland. Maar niet alleen de techniek was opvallend in het oorspronkelijke model, ook de driehoekige vorm maakte van het horloge een eyecatcher, en dat doet het een halve eeuw later nog steeds.

hamil1

De Hamilton Ventura Elvis80 is anno 2016 een automatisch model met Hamilton’s eigen H-10 uurwerk met een gangreserve van tachtig uur, maar het is ook met een quartz uurwerk verkrijgbaar. De kast is er in RVS of zwart PVD en met de driehoekige vorm geeft Hamilton het horloge een futuristisch uiterlijk en houdt het tegelijkertijd de link met het verleden in stand. Een oranje secondewijzer loopt van 12 tot 3 uur over indexen in dezelfde kleur. Parallelle, driehoekige lijnen omgeven de wijzerplaat, terwijl de trapeziumvormige, verhoogde basis het iconische ontwerp extra dimensie verschaft.