WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

De Salon is geopend!

Maandag 16 januari 2017 is een dag waar lang naar is uitgekeken door de internationale horlogewereld. De Salon International de la Haute Horlogerie (SIHH) is geopend en deze 27ste editie van de internationale horlogebeurs is duidelijk anders dan voorgaande jaren.

In Genève’s Palexpo tonen tussen 16 en 20 januari meer merken dan ooit hun nieuwe collecties. Dertig merken uit het hoge segment, van historische merken tot opvallende nieuwkomers, zijn dit jaar aanwezig. Onder de nieuwkomers zijn twee traditionele maisons. Girard-Perregaux was in het verleden al aanwezig in Genève, maar Ulysse Nardin is hier voor het eerst. Daarnaast zijn en vijf kleinere, onafhankelijk en creatieve merken voor het eerst op de SIHH aanwezig. Dat zijn het Nederlandse Grönefeld en MCT, Ressence, RJRomain Jerome en Speake-Marin.

Nieuw dit jaar is ook dat elke horlogeliefhebber dit jaar welkom is om de collecties te komen bekijken. De eerste dagen zijn uitsluitend op uitnodiging te bezoeken, maar voor vrijdag 20 januari kan iedereen een ticket kopen.

De merken die dit jaar op de SIHH zijn te vinden, zijn A. Lange & Söhne, Audemars Piguet, Baume & Mercier, Cartier, Girard-Perregaux, Greubel Forsey, IWC, Jaeger-LeCoultre, Montblanc, Panerai, Parmigiani, Piaget, Richard Mille, Roger Dubuis, Ulysse Nardin, Van Cleef & Arpels en Vacheron Constantin. Aan de ‘Carré des Horlogers’ zijn de nieuwste creaties te bewonderen van Christophe Claret, Grönefeld, H. Moser & Cie, Hautlence, HYT, Kari Voutilainen, Laurent Ferrier, MB&F en MCT.