WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Image

Citizen Watch neemt Frederique Constant over

Citizen Watch Co. Ltd neemt de Frederique Constant Holding SA over.  Met de overname zet het Japanse merk een nieuwe stap in zijn ambities het portfolio met Zwitserse merken uit te breiden. Frederique Constant, Alpina en Ateliers deMonaco zijn de merken die onder deze overname vallen.

fred c4

In het Citizen Global Plan 2018 werd het al gezegd: ‘Citizen voert een multi-brand strategie waarbij het ernaar streeft meerdere merken te voeren en Zwitserse merken over te nemen’. Toshio Tokura, de chief executive officer van Citizen, ziet in deze overname voordelen voor zowel Citizen als Frederique Constant. “We zien veel mogelijkheden om de verkopen van Frederique Constant te vergroten via onze distributiekanalen in vooral Japan en de Verenigde Staten. Door de overname kan de Citizen Group het portfolio bovendien uitbreiden en het gat in de markt opvullen waar enkele van onze concurrenten actief zijn.”

fred c1

Peter en Aletta Stas, die Frederique Constant in 1988 oprichtten als onafhankelijk familiebedrijf met Nederlandse roots, hebben goed nagedacht over deze stap. “We zijn ongelooflijk toegewijd aan de Frederique Constant Group en de mensen die hier werken, maar we zijn op zoek gegaan naar vormen van samenwerking om ervoor te zorgen dat het merk ook zonder ons zal blijven bestaan. We zijn onder de indruk geraakt van de innovatieve technologieën van de Citizen Group en we zien in dit Zwitsers-Japanse partnerschap de mogelijkheid om Accessible Luxury horloges te ontwikkelen en verkopen in de 21ste eeuw en daarna.”

Voor de vestiging van Frederique Constant in Genève verandert er door de overname weinig. Zowel het management als de medewerkers zullen hun werk gewoon voortzetten.