WATCHING MAGAZINE Nummer 3 // 2018
Nummer 4 verschijnt in december 2018

Horloge nieuws

Breitling: Cockpit B50

Breitling presenteert zich opnieuw als partner van de luchtvaart door de lancering van een nieuwe multifunctionele elektronische chronograaf: de Cockpit B50.

De Cockpit B50 is uitgerust met een ‘in-house’ kaliber voor een analoog en digitaal display dat exclusief voor Breitling is ontwikkeld. Ontworpen om piloten te begeleiden tijdens al hun missies innoveert de Cockpit B50 met een breed scala aan functies, de gebruiksvriendelijkheid, de ultra-afleesbare display modus en een oplaadbaar batterijsysteem.

qqq bre3

Het nieuwe Breitling Caliber B50 is een SuperQuartz uurwerk, tien keer nauwkeuriger dan standaard quartz uurwerken. Naast de chronograaf met split-time en flyback, biedt de Cockpit B50 onder meer een tweede tijdzone, kalender, 2 alarmen en een tachymeter.

De B50 innoveert ook op het gebied van afleesbaarheid. Twee white-on-black LCD schermen zijn uitgerust met een backlighting syteem dat met een druk op de kroon in werking kan worden gesteld.  De ‘tilt’ functie zorgt er bovendien voor dat het systeem automatisch wordt geactiveerd als de pols in een hoek van meer dan dertig graden wordt gebogen; praktisch voor zowel een piloot als een bestuurder van een auto.

Om te zorgen voor energie voor de verlichting, heeft Breitling een innovatief systeem ontwikkeld met een zeer kleine oplaadbare batterij. Het opladen kan via het elektriciteitsnet of via een USB-poort op een computer.

De Cockpit B50 is uitgerust met een robuuste en lichte kast in naturel titanium of met zwarte carbon coating.