WATCHING MAGAZINE Nummer 2 // 2022
Nummer 3 verschijnt in oktober 2022

Horloge nieuws

20 jaar Lange 1: een klassieke jubileum-set

Met de Lange 1 ging in 1994 het tweede leven van A. Lange & Söhne van start. Nu deze moderne klassieker zijn twintigste verjaardag viert, staat het Duitse merk stil bij het jubileum met vijf gelimiteerde sets van twee horloges. De Lange 1 voor de heren en de Little Lange 1 voor de dames.

Lange 1 voor heren

Lange 1 voor heren

Elk van de vijf sets heeft een gelimiteerde oplage van twintig exemplaren. Het cijfer 20 staat tevens gegraveerd in het uurwerk dat zichtbaar is door de opengewerkte achterzijde van de kast. De sets zijn er in vijf afzonderlijke kleurstellingen, met een kast van platina, witgoud of roségoud en een blauwe of zwarte wijzerplaat. De damesuitvoering heeft een rand die is bezet met 64 briljant geslepen diamanten.

rrr lange3

Lange 1 voor dames

De jubileummodellen zijn vrijwel identiek aan het origineel uit 1994 en voorzien van het manufactuurkaliber L901.0 met handopwinding. Gebleven zijn het klassiek-Duitse design, de asymmetrisch ingedeelde uren, minuten, datum en gangreserve en de grote datumaanduiding die in 1994 voor het eerst in een polshorloge werd gebruikt.

rrr lange1

Lange 1 in 1994

De afgelopen twintig jaar hebben de ontwikkelingen bij Lange niet stilgestaan en de Lange 1 is in tal van uitvoeringen en met verschillende complicaties verschenen. Maar in zijn basis is dit model vrijwel onveranderd gebleven in vergelijking met het origineel. Want waarom zou je iets veranderen aan een klassieker die zo gewaardeerd wordt en die aan de basis staat van de successen in het tweede leven van A. Lange & Söhne?